ד"ר רונית ניצן סלע, מומחית באבחון לקויות למידה, סיפרה על מתכון בהפרעה אותו כתבה יחד עם קסם בן סימון תורג'מן, מחנכת בחינוך המיוחד ומורה לאפייה. זהו ספר הדרכה חשוב ומועיל (הוצאת ספרי ניב) הלוקח למסע מרתק לפיתוח מיומנויות וביטחון עצמי, באמצעותו תחשפו לסוד משנה חיים עבור ילדים ומתבגרים הסובלים מקשיים בוויסות עצמי ומלקויות למידה: טיפול באמצעות אפייה.

המטבח נהפך לזירת למידה משמעותית, שבה קערת בצק הופכת למעבדה וכל עוגה היא הזדמנות לצמיחה. מה תמצאו בין דפי הספר? טכניקות מהפכניות: שיפור מיומנויות של ויסות עצמי והתארגנות, פיתוח כישורים מתמטיים על ידי תפיסת המספר וחשיבה חשבונית וחיזוק מיומנות הקריאה והבנת הנקרא על ידי אסטרטגיות להוראה מותאמת וחשיפה למתכונים; חוויה רב־חושית: דרכי למידה שמערבות את כל החושים, ממישוש הבצק ועד ריח המאפה הטרי; בניית ביטחון עצמי: הזדמנות לחוות תחושת מסוגלות, תושייה, מוטיבציה ודימוי עצמי גבוה; חשיבה יצירתית: טיפוח סקרנות, חשיבה מחוץ לקופסה ויכולת המצאה; כלים מעשיים: כרטיסיות ניווט, מד רגשות ושיטות ייחודיות לטיפוח ויסות עצמי. הספר ודרכי הטיפול המוצעים מונגשים באופן ידידותי וחווייתי להורים ולאנשי מקצוע ומטפלים בתחום לקויות למידה, קשיי וויסות והפרעת קשב וריכוז וניתן להתאים את דרכי העבודה, והכלים המוצעים לטיפול בהתאמה לילדים, נוער ומבוגרים.
המשוררת והיוצרת תמי הירש הקריאה משיריה וסיפרה על כתיבתה.