רמי ארז הוא יועץ ארגוני ואסטרטגי במקצועו, אבל הרבה מעבר לפרנסה הוא מגדיר את עצמו כ"מכור חסר תקנה לספורט" והוא עורך מסע מרתק של התבוננות בהתרחשות האולימפית דרך ספקטרום נרחב של עדשות.
בחמישים וחמישה פרקים בהם מאות סיפורים משייט רמי בספרו אולימפיאדה זה הרבה יותר מספורט (הוצאת ספרי ניב) לאורך ולרוחב עשרים ותשעת המשחקים האולימפיים של התקופה המודרנית. הוא מביט ומצלם את התרחשויות, את תהילת המנצחים, את תוגת המפסידים ואת מה שביניהן.
בין הסיפורים המרכזיים בספר: האם שמונה מדליות הזהב של מייקל פלפס הן ההישג האולימפי הגדול ביותר בתולדות המשחקים או שיש מתחרים נוספים על התואר? מה קרה לגנרל האמריקני המהולל כשהתחרה באולימפיאדת שטוקהולם 1912? המנצח קיבל את מדלית הכסף וזה שהגיע שני זכה בזהב – הכיצד? איך ניסו האמריקנים בימים החמים של המלחמה הקרה לגרום לעריקה של ספורטאי רוסי מהולל? מה גרם לקופץ לרוחק ומדליסט כסף להכות מתחרה בן ארצו לאחר שנסתיימה התחרות?
הספר עוסק בחוויה האולימפית באופן שטרם סופר. הוא דן בשאלה האם אירוח המשחקים האולימפיים הוא מנוע צמיחה ופרוספריטי או שמא הוא אסון כלכלי ובכייה לדורות? מיהן מדינות הספורט האולימפי הגדולות מכולן? כמובן שגם שאלת ההתאמה של עם הספר לתחום נבחנת תחת זכוכית המגדלת של רמי ארז. לחלק מהסיפורים לא תאמינו וחלק מהם תיהנו לגלות.
מזכרת מהאולימפיאדה
השירות הבולאי של דואר ישראל בחר השנה להנפיק סדרת בולים המציגה מספר מקצועות מהענפים השונים המשתתפים באולימפיאדה. בתחילת מאי 2025 הונפקו שלושה בולים המוקדשים לענפי התחרות: קליעה, שחיה אומנותית ורכיבה על אופניים.
הבולים עוצבו על ידי האומן דויד בן הדור, והם יוצאו למכירה גם על גבי דף מזכרת מיוחד לציון האירוע.
הונפקה החודש גם תווית ביול והיא זמינה גם בסניף הדואר הראשי בירושלים ובדואר יפו בתל אביב. עדה אוזל מלול, מנהלת השירות הבולאי אומרת כי "השירות הבולאי שמח לקחת חלק בציון אירוע האולימפיאדה החשוב והגדול ביותר בעולם. מאחלים למשתתפים הישראליים הצלחה".
המשחקים הפאראלימפיים
בתחילת ספטמבר 2024 יונפקו על ידי השירות הבולאי 3 בולים בעיצוב אסנת אשל המוקדשים למשחקים הפאראלימפיים.
על גבי הבולים 3 הענפים השונים: כדורשער, חתירה וטניס בכיסאות גלגלים.
המשחקים הפראלימפיים הראשונים התקיימו ברומא 1960 והיוו הגשמה של חזונו של פרופ' סר לוודויג גוטמן, רופא יהודי שברח עם משפחתו מפולין עם עליית הנאצים וניהל את בית החולים השיקומי בסטוקמנדוויל אנגליה. גוטמן היה הראשון ששילב את הספורט בכלל ואת הספורט התחרותי בפרט כחלק מתהליך השיקום של החיילים הבריטיים נפגעי חוט שדרה, שהגיעו לבית החולים. מאז מתקיימים המשחקים הפראלימפיים (פרא – מהמילה הלטינית 'מקביל', אלו המשחקים המקבילים למשחקים האולימפיים) אחת ל 4 שנים ומאז 1988 באותה עיר מארחת, באותם מתקנים ובאותו כפר אולימפי. ישראל הייתה מהחלוצות בספורט הפראלימפי הבינלאומי והספורטאים הפראלימפיים הישראלים, רובם היו נכי צה"ל ונפגעי מגיפת הפוליו, זכו בהישגים מרשימים, כולל מדליות רבות במשחקים הפראלימפיים בשנות השישים, השבעים והשמונים. במשחקים הפראלימפיים האחרונים בטוקיו זכתה ישראל ב-9 מדליות, בהן 6 מדליות זהב. המשחקים הפראלימפיים בפריז יפתחו ב 28.8.24, בטקס פתיחה בו יצעדו כ 4000 ספורטאים מכ- 170 מדינות. במשלחת הישראלית צפויים להתחרות למעלה מ- 30 ספורטאים בלמעלה מ 10 ענפים.