מאז הקמתה של SFD בשנת 1974 הקרן שימשה כזרוע הפיתוח הבינלאומית של ממלכת ערב הסעודית והעניקה תמיכה קריטית ללמעלה מ-100 אומות מתפתחות ברחבי העולם. SFD ממקדת את מאמציה בתמיכה בארצות לשם עמידה ביעדי פיתוח ברי קיימא (SDG), ולה תפקיד מפתח בהנעת פיתוח בר קיימא בארצות מעוטות פיתוח (LDC) ובמדינות איים קטנות ומתפתחות (SID).
במהלך האירוע, יו"ר SFD אחמד אל חטיב הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בעידוד של פיתוח גלובלי. לדבריו, הצלחתה של SFD מושתתת במידה רבה על השותפויות שלה, עם 27 פרויקטי פיתוח ותכניות ב-23 ארצות מתפתחות ב-2023, אשר מומנו בשיתוף עם גורמים נוספים. בנוסף, הוא הדגיש את הצורך ליצור שותפויות חדשות ולחזק שותפויות קיימות במטרה ליצור עולם בו כל אדם יקבל את ההזדמנות למצות את הפוטנציאל המלא שלו.
מנכ"ל SFD, סולטן בין עבדולרחמן אל מרשד, התייחס לציון דרך משמעותי זה וציין: "כשאנו מציינים חמישה עשורים של מאמץ בעל השפעה רבה, אנו מחוייבים היום יותר מתמיד לתמוך בארצות מתפתחות כשהן צועדות בדרך לגמישות ולעצמאות כלכלית. מטרתנו היא להבטיח שכל הילדים יוכלו ללמוד בבית הספר, להפוך את ההשכלה לנגישה עבור כל ילד וכן להעניק למשפחות גישה לשירותי בריאות ולשירותים חיוניים בסיסיים. כמו כן, אנו מתמקדים בפיתוח של תשתית קריטית כגון סלילת כבישים ושיפור שדות תעופה ונמלים כדי לאפשר לארצות לשגשג ולקחת חלק במסחר ובפעילות הכלכלית. לא מדובר כאן בעבודה פיננסית בלבד; הפעילות שלנו משפרת את חיי האנשים בפועל, יוצרת הזדמנויות, מעצימה קהילות ומבטיחה עתיד משגשג יותר".
לצד האירוע החגיגי לציון 50 שנות הפעילות, SFD והבנק האסיאתי לפיתוח (ADB) חתמו על הסכם בסך 25 מיליון דולר למימון משותף של פרויקט בתחום פיתוח האנרגיה המתחדשת באיי שלמה. הסכם זה הינו הפרויקט הראשון של SFD באיי שלמה. המטרה העיקרית של הפרויקט היא לפתח תשתית אנרגיה מתחדשת, לצמצם את התלות בדלק מאובנים ולקדם פיתוח בר קיימא באזור.
ההסכם מתבסס על ניסיון בן 50 שנים של SFD עם השפעה מחוללת שינוי, באמצעות פרויקטי פיתוח המתבצעים באפריקה, באסיה ובאוקיאנוס השקט, באמריקה הלטינית ובאיי הקריביים, וכן במזרח אירופה.
בכך נכללים פרויקטים מובילים כגון סכר מטולונג בלסוטו, אשר קיבל מימון בסך 25 מיליון דולר וכיום מספק מי שתייה ל-280,000 בני אדם תוך שיפור אבטחת המים וההיגיינה הציבורית שלהם, כמו גם רמת הבריאות באזור. זהו רק אחד מתוך 433 פרויקטים שבוצעו ברחבי אפריקה, עם מימון כולל בסך 11.5 מיליארד דולר, אשר מתמקד בתחומים קריטיים כגון תשתית ואבטחת מים.
באסיה, SFD מימנה 271 פרויקטים בסך כולל של 7.8 מיליארד דולר. דוגמה בולטת לכך היא תרומתה של SFD לפרויקט אנרגיית המים של סכר מוחמד בפקיסטן, בעלות כוללת של 240 מיליון דולר. הפרויקטים הללו תורמים לאבטחת האנרגיה של המדינה ולעמידות בפני הצפות, על ידי הפקה של 800 מגה וואט של אנרגיה מתחדשת ואחסון 1.6 מיליון מ"ק מים.
באמריקה הלטינית ובאיי הקריביים SFD מימנה 21 פרויקטים בסך של 951 מיליון דולר ארה"ב. בכך נכללים פרויקטי שיקום של מערכת המים והביוב בהוואנה, קובה, שם SFD הקצתה 35 מיליון דולר לשיפור התשתית הציבורית. יוזמה משמעותית נוספת היא שיקום בית החולים סן ג'וד בסן לוסיה עם מימון בסך 75 מיליון דולר, אשר אפשר מתן שירותי בריאות איכותיים לאזרחים במתקן מודרני ומתוחכם כמו גם אספקה של ציוד רפואי וחומרים לתמיכה בפעילות היעילה של בית החולים.
במזרח אירופה, SFD תרמה ל-14 פרויקטים בסך כולל של 303 מיליון דולר. יוזמה משמעותית היא הקמת כביש טיראנה-אלבסן-צ’וקוס-חאלף-פלוקה, במסגרתה SFD סיפקה 73.8 מיליון דולר לצורך סלילה מחדש של כבישים וגשרים חיוניים תוך שיפור הפעילות הכלכלית באזור.
במהלך האירוע, נואמים מכובדים שיתפו תובנות בנוגע לתפקידה החשוב של SFD בפיתוח הגלובלי ובהקמת שותפויות קריטיות כמו גם פעילות שיתופית ומתן מענה. בין הנואמים המובילים:
*הנסיך טורקי בין פייסל אל סעוד, מייסד ונאמן של קרן המלך פייסל
*אחמד בן אקיל אל חטיב, יו"ר מועצת המנהלים של SFD
*אקינוומי אדסינה, נשיא קבוצת הבנקים האפריקאית לפיתוח
*מוחמד אל ג’אסר, יו"ר הבנק האיסלמי לפיתוח
מובילי הפיתוח הגלובליים הללו הדגישו את מחויבותה של SFD לטיפוח צמיחה ברת קיימא בארצות ובקהילות בהן קיים הצורך הדחוף ביותר לפיתוח.
באירוע השתתפו למעלה מ-500 בני אדם, כולל שרים, ראשי ארגונים אזוריים ובינלאומיים, שגרירים, נציגי הארגונים ואורחים מכובדים נוספים.
במבט לעתיד, SFD מחזקת את משימתה ושואפת לטפח מאמצי פיתוח בינלאומיים בשם ממלכת ערב הסעודית, וכן לתרום ליציבות הגלובלית, לפיתוח החברה ולשגשוג הכלכלה למען דור העתיד.