המכון לחדשנות טכנולוגית באבו דאבי ארח את פסגת AI עם קוד פתוח במהלכה קויימו דיונים קריטיים על עתיד הבינה המלאכותית

Photo AETOSWire

צילום:

Photo AETOSWire

מאת:

Business Wire 27/11/24
יותר מ-300 מומחים בינלאומיים לבינה מלאכותית מענקיות הטכנולוגיה, כולל Meta ו-Google DeepMind, עסקו בנושאים כגון שיקולים אתיים בבעלות על הבינה המלאכותית, חידושים במחשוב AI בר קיימא ועוצמת המחשוב

פסגת הבינה המלאכותית עם קוד פתוח, אותה מקיים באבו דאבי המוסד לחדשנות טכנולוגית (TII)  Technology Innovation Institute – מרכז גלובלי למחקר המדע השימושי – החלה בשיחות קריטיות אשר יעצבו את סדר היום העולמי בתחום הבינה המלאכותית. הפסגה, אשר התקיימה באי סן רג’יס סעדיאט עם למעלה מ-300 משתתפים, התכנסה תוך התמקדות הולכת וגדלה ביחסים שבין בינה מלאכותית בקוד פתוח וסגור.

"כשמדובר בבינה מלאכותית, ישנן שתי אפשרויות קריטיות לבחירה", אמר פייסל אל בנאי, מזכ"ל המועצה לחקר טכנולוגי מתקדם ויועץ לנשיא איחוד האמירויות. ניתן למנף מודל AI בקוד סגור השייך לחברה. החברה שולטת בו, כולל בנתונים המסופקים לו. החדשנות מתחילה ונגמרת בחברה זו.

"לחילופין, ניתן למנף מודל קוד פתוח אשר מתפתח בתוך הקהילה. אנו מחדשים יחדיו, וכולם יוכלו לגשת אליו להתבסס עליו בכל מקום. הבינה המלאכותית הופכת לחלק ממארג החברה שלנו, ועל ארצות, חברות ובני אדם להחליט מי ישלוט בו. מודלי ה-AI של Opening Falcon היו תרומתה של TII לעולם".

ד"ר נג’ווא אראג’, מנכ"ל TII אשר פתחה את הפסגה, אמרה "פסגת ה-AI בקוד פתוח אשר מתקיימת באבו דאבי היא רגע מכונן בדיון על הבינה המלאכותית הגלובלית. Falcon, בדומה למודלי קוד פתוח אחרים, מאחד מדענים, מפתחים ואנשי חידושים במטרה להאיץ פיתוח טכנולוגיה כזרז לשינוי גלובלי. נשמח לראות את ההשפעה שתמשיך להיות לכך, במיוחד במקביל להמשך העבודה עם Falcon Foundation".

במהלך תוכנית הפסגה התקיימו דיונים של נואמים מוכרים, כולל ד"ר בלגסם האבא, סגן נשיא Adeia Corporation בארה"ב, אשר נאם בנושא האתרים אותם הבינה המלאכותית יצרה בתחום ייצור המוליכים למחצה.

פרופסור פיליפ טור, פרופסור ויועץ מדעי ראשי באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה, דן בבעלים האפשריים של הבינה המלאכותית ונגע בנושאי החסרונות הפוטנציאליים והרגולציה תוך טענה כי בטווח הארוך היתרונות של AI בקוד פתוח יגברו על הסיכונים.

ד"ר חכים האסיד, החוקר הראשי של המרכז לחקר ה-AI ב-TII, אמר "אנו סבורים כי הבינה המלאכותית בקוד פתוח היא הדרך הנכונה, אך לא מדובר בעניין פשוט – ישנם אתגרים ושאלות שיש לענות עליהן בנוגע לשליטה, למדיניות, לעוצמת המחשוב ולחומרה. משום כך אני מכנסים יחדיו כל כך הרבה מומחים בפסגה זו, ונמשיך לעשות זאת גם בעתיד יחד עם Falcon Foundation. לדיונים הללו יש חשיבות קריטית".

בין הדוברים באירוע נמצאים גם ד"ר נטליה וסילייבה, סגנית נשיא ומנהלת טכנולוגית ראשית בשטח של Cerebras Systems בארה"ב, ד"ר ג’ון פאייק, מייסדת ומנכ"ל FuriosaAI בארה"ב, ד"ר ארמנד ג’ולין, מנהל מחקר ב-Google DeepMind בצרפת, וד"ר מיקל ולקו, מהנדס Llama ראשי ב-Meta Paris בצרפת. הנואמים דיברו על רמות הפתיחות של הבינה המלאכותית, על מחשוב AI בר קיימא, על יצירת LLMs קומפקטיים יותר, על מינוף מודלי תשתיות עבור אלגוריתמים מהימנים, ועוד.

ד"ר ג’ינגווי זו מ-TTI דן ב-Falcon Mamba, מודל השפה מסוג State Space הראשון מסוגו, אשר נוצר בארכיטקטורה חדשה לגמרי והושק מוקדם יותר השנה.

הפסגה ארחה גם פאנל בהנחיית TII, בנוגע לחזונה לבינה מלאכותית בקוד פתוח.

סדרת Falcon AI LLM של TII קיבלה הכרה בינלאומית. תחילת הסדרה הייתה בהשקת Falcon 40B, ה-LLM הראשון של איחוד האמירויות בקוד פתוח, במאי 2023. מודלי Falcon שיצאו לאחר מכן דורגו בעקביות בעולם בין מודלי ה-AI המובילים בקוד פתוח, וקיבלו תוקף לכך מ-Hugging Face, הגוף העצמאי המוביל בתחום. מודל חדש של Falcon צפוי לצאת עד לסוף שנת 2024.

*מקור: AETOSWire

Facebook
LinkedIn

תפריט נגישות